Grill węglowy Weber Summit
Podwórkowy grill już nigdy nie będzie taki sam! Bez względu na to, czy smażysz stek, grillujesz całego kurczaka, czy wędzisz mostek na wolnym ogniu, ten grill poradzi sobie ze wszystkim. Stanowi on doskonałe połączenie wspaniałych zalet grilla węglowego Weber®, grilla Performer® i rusztu do wędzenia.
Grillowanie perfekcyjnych steków, przygotowanie kurczaka w całości lub ustawienie tego grilla jako wędzarnia to żaden problem. System rozpalania gazowego sprawia że przygotowanie tego sprzętu do grillowania jest tak proste jak wciśnięcie jednego guzika.
Metoda bezpośrednia
Metodę bezpośrednią stosuje się do potraw wymagających mniej niż 20 minut grillowania. Rozłóż równo palące się brykiety na całym ruszcie lub wsyp je do koszy, które umieść obok siebie na środku rusztu. Umieść ruszt w grillu, zamknij pokrywę i poczekaj, aż grill się rozgrzeje. Upewnij się, że zarówno górne, jak i dolne otwory wentylacyjne są otwarte. Delikatnie oczyść szczotką ruszt. Następnie natłuść ruszt i umieść potrawę nad brykietami. Zamknij pokrywę i upewnij się, że zarówno górne, jak i dolne otwory wentylacyjne są otwarte, aby zapewnić optymalny przepływ powietrza
Metoda pośrednia
Stosuje się do potraw wymagających więcej niż 20 minut grillowania. Ułóż palące się brykiety po obu stronach rusztu, korzystając np. z koszy do brykietów. Umieść jednorazową aluminiową tackę ociekową między brykietami. Umieść ruszt w grillu, zamknij pokrywę i poczekaj, aż grill się rozgrzeje. Tacka ociekową będzie zbierać tłuszcz ściekający z jedzenia, co ułatwi czyszczenie. Możesz też wlać do niej trochę wody. Umieść potrawę na środku rusztu nad tacką ociekową. Ustaw pokrywę tak, aby górny otwór wentylacyjny znajdował się pośrodku nad brykietami – upewnij się, że górny i dolny otwór wentylacyjny są otwarte.
Wędzenie
Kiedyś ludzie wędzili mięso, żeby zapewnić jego dłuższą trwałość i dostępność mięsa przez okrągły rok. Wędzenie konserwuje mięso, wyciągając z niego płyn, dzięki czemu mięso mogło częściej gościć na stole. Dziś nie musimy już konserwować mięsa w ten sposób, ale wielu ludzi nadal uwielbia charakterystyczny delikatny wędzony smak, który znamy z mięs takich jak łosoś czy szynka. Coraz więcej amatorów takich smaków eksperymentuje z samodzielnym wędzeniem potraw – za pomocą swojego grilla Weber.
Pieczenie
Dzięki tej funkcjonalności możemy naszego grilla zamienić w prawdziwy piec opalany np drewnem co w połączeniu z kamieniem do pizzy daje niesamowite efekty.
INFORMACJE
Gwarancja - do 10 lat
Nr. Art. 18301004
INFORMACJE O PRODUKCIE
Podwórkowy grill już nigdy nie będzie taki sam! Bez względu na to, czy smażysz stek, grillujesz całego kurczaka, czy wędzisz mostek na wolnym ogniu, ten grill poradzi sobie ze wszystkim. Stanowi on doskonałe połączenie wspaniałych zalet grilla węglowego Weber®, grilla Performer® i rusztu do wędzenia.
- Pokrywa i kocioł z podwójnymi ściankami i izolacją powietrzną zapewniają optymalną izolację
- Wywietrznik pokrywy Rapidfire, który zapewnia pełną kontrolę temperatury
- Uchylny ruszt dyfuzyjny, który utrzymuje niską temperaturę w grillu i odbija ciepło od jedzenia - co idealnie sprawdza się podczas wędzenia i pieczenia
- Pokrywa na zawiasach, które ułatwiają otwieranie i zamykanie
- Pokrywa z aluminiową powłoką wewnętrzną, która optymalizuje izolację i odbijanie ciepła wewnątrz grilla
- Zapłon Snap-Jet, który pozwala na szybkie i łatwe zapalanie
- Uchylny ruszt Gourmet BBQ System - 61 cm
- System czyszczenia One-Touch, który zapewnia sprawne usuwanie popiołu
- Funkcja wędzenia/pieczenia na wolnym ogniu - ułatwia uzyskanie odpowiedniego przepływu powietrza przy wędzeniu
- Uchwyt rusztu dyfuzyjnego
- Gwarancja do 10 lat
DANE
Wyposażenie | |
---|---|
Ruszt do grillowania | ø 61 cm |
Ruszt do grillowania, uchylny | GBS |
Wymiary i kolory | |
---|---|
Wysokość przy otwartej pokrywie | 116 cm |
Szerokość | 100 cm |
Głębokość | 91 cm |
Waga | 53 kg |
Kolory | Czarny |
Grille Weber - Designerskie grille gazowe, węglowe, elektryczne. Jesteśmy Certyfikowanym Partnerem WEBER PREMIUM PLUS.
Jeśli zainteresowała Państwa nasza oferta grillowania produktami Weber, bądź chcieliby Państwo uzyskać szczegółowe informacje na temat oferowanych przez nas rewelacyjnych produktów jakim są grille ogrodowe, gorąco zachęcamy do skontaktowania się z nami telefonicznie, mailowo lub osobiście w siedzibie naszej firmy.
PROFIS ul. Warszawska 31, Brzozówka; 33-140 Lisia Góra
e-mail: biuro[małpa]profis-sklep.pl
Telefon: 14 678 48 99
Telefon komórkowy: 606 665 039
Godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 09:00-17:00
sobota: 09:00-12:00
Produkty do grillowania Webera to jest wyjątkowa jakość i funkcjonalność!
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą w sklepie internetowym www.profis-sklep.com